Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen risk att det blir felaktiga beslut

Signaturen Mayday skriver på insändarsidan (4/11) att jag hör dåligt vid omröstningar i kommunfullmäktige (KF) och därför skulle det bli fel beslut.

Annons

Jag håller inte med. När vi har omröstningar i KF så sker det normalt med acklamation det vill säga ledamöterna röstar genom att säga ja (ibland nej). Det är upp till mig som ordförande att avgöra vilket förslag som vunnit omröstningen. När jag förklarar vilket förslag jag funnit har vunnit så väntar jag alltid några sekunder så ledamöterna har chans att begära votering. Om en ledamot begär votering så genomförs den alltid!

Röstning med acklamation är inte bara en fråga om att rösta med hög röst. Min roll är också att så gott jag kan hålla reda på vilka partier och ledamöter som stöder ett visst förslag och med hjälp av det dra slutsatser om vilket förslag som vunnit omröstningen.

Sedan är ledamöterna i vårt KF så pass skärpta att de vid minsta tvivel om hur en omröstning utfallit begär votering. Vid votering räknas varje ledamot upp namn för namn och avger sin röst som noteras i protokollet.

Välkommen att besöka KF i Rådhuset någon gång när vi sammanträder!

John Staffas (S), ordförande Kommunfullmäktige i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons