Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen orsak sälja billigt

Eddie Hansson tror att jag har missuppfattat att samgåendet med Sundfrakt är en negativ åtgärd för Söderhamns LBC (15/6). Jag har inte missuppfattat något, i de allra flesta fall är det uppköpta mindre företaget förlorare.

Annons

Vet inte riktigt vad Eddie menar med att vi stärker de lokala resurserna. Saknas något i det egna företaget, som det finns marknad för långsiktigt, tror jag att någon av nuvarande aktieägare är beredd att investera. Om det saknas något sporadiskt är det bättre att köpa in de tjänsterna.

Eddie har rätt att LBC:s position på marknaden har stärkts den senaste tiden samt att det finns en bra kompetens hos ägare och personal. Den senaste tidens framgångar är till stora delar Eddies förtjänst.

Min uppfattning är att de som växer utifrån egen kompetens och förmåga klarar sig bäst i framtiden, som till exempel Ikea. Jag har alltid imponerats av Ingvar Kamprad. Då utvecklingen av LBC har varit så framgångsrik de senaste åren, finns det ingen anledning att sälja sig billigt.

Vad jag menar med ”samma öde tillmötes” är som jag skrev inledningsvis att det uppköpta företaget på sikt är förlorare och min förhoppning är att vi får behålla företagen i kommunen samt att nya kommer att etableras.

Eddie säger vidare att det endast har varit en politiker på besök, vilket inte är helt sant. Undertecknad har varit på många ”spontana” besök och pratat politik med flera av aktieägarna. Har inte träffat nuvarande verkställande direktör på företaget någon gång, däremot har vi mötts i några andra sammanhang men Eddies företrädare har jag haft många samtal med på LBC:s kontor.

Jag hoppas verkligen på en bra framtid för aktieägarna och personalen i LBC oavsett de blir uppköpta eller inte. Vidare önskar jag att kommunens näringslivsenhet snarast gör ett besök på Lastbilscentralen oavsett om det är spontant eller anmält. Det är viktigt att åkarna har en god relation med kommunen, för de har ett mycket brett kontaktnät och är därmed goda ambassadörer.

Olle Persson

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons