Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kom i konsekvensens namn

Torsdagen den 24 januari fanns flera intressanta artiklar i Kuriren. De hade vissa beröringspunkter.

Noll intresse för skoldialog var en rubrik angående ett besök av tjänstemän och politiker i Ljusne.

Annons

Man hade inbjudit allmänheten att komma och diskutera skolans framtid. Och inte en enda förälder dök upp i Folkets Hus! Kan man tänka! Nu skulle ju folket på hemmaplan få träffa "oss politiker och diskutera allvarliga frågor om barnens framtid". Och ändå avstår man från att komma, "av för oss okända anledningar" säger en politiker, som sedan spekulerar i diverse faktorer. En annan politiker är förvånad över att inte medborgarna kommer till möten när de ges tillfällen att diskutera och påverka.

Det kan man diskutera…

Vilket osökt för oss in på nästa artikel angående uppsägningen av Ylva Larsson.

Där är rubriken "De enkla lösningarnas politik". Filosofie doktor Mikael Vallström säger i en intervju:" Ylva Larsson ville jobba med medborgardialoger och öppna demokratiprocesser, men det vill inte kommunen ha. Det är en liten krets som har makten som tar beslut. Vi ser inte processerna och det finns ingen öppenhet, ingen insyn."

Då hjälper det inte mycket med vackra ord om "transparens och öppenhet" som Lindestam säger sig förorda. Om man verkligen vill ha demokratisk öppenhet så anlitar men en opartisk utredare för att undersöka vad och vilka som brister i denna transparens.

Sedan kan vi diskutera!

Men än så länge jag tar mig också friheten att inte framträda öppet och genomskinligt.

Mamma och pappa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons