Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen förnekar att klimatat blivit varmare

Christer Nilsson (
27/1
) verkar ha svårt att hålla isär orsak och verkan. Det är ingen som förnekar att klimatet blivit varmare under de senaste 200 åren, skriver Härje Thunholm i en replik.

Annons

Skrönan gäller orsaken, som då inte är av människan orsakade utsläpp av koldioxid. Värmen har dessutom haft i huvudsak gynnsam inverkan för livet på jorden och den ökade koldioxidhalten har medfört att skördarna ökat 40 procent på 20 år och någon miljard människor lyfts ur extrem fattigdom. Översvämningar och torka har blivit något mera sällsynta. Det finns bevis för att det blivit varmare, men det saknas bevis för att människan är orsaken.

Klimatförändringen har av samvetslösa politiker utnyttjats för att med datormodeller skapa skräckscenarier om framtiden och få makt genom att sprida klimatångest bland allmänheten. Fenomenet att utnyttja extremväder är inte nytt. För flera hundra år sedan, under den så kallade lilla istiden, rådde missväxt och hagelstormar förstörde skördarna. Man utgick från att så kallade klimatkockar i samarbete med satan låg bakom det kärva klimatet. Tusentals häxor, som antogs vara klimatkockar, torterades och brändes på bål och det föreföll vara en effektiv åtgärd eftersom klimatet så småningom blev bättre. Allt skedde under statsledningars och kyrkans ledning och med deras goda minne. Den amerikanska astrofysikern dr. Sallie Baliunas har på Youtube beskrivit vidrigheterna. Googla gärna på hennes namn och "weather cooking".

Nu utnyttjar man klimatförändringarna till att försöka skapa en ny världsordning under ledning av FN och grundad på en planhushållning som för tankarna till neokommunism. Kyrkan verkar precis som under lilla istiden vara med på noterna. Man skall skapa en "grön fond" för att finansiera det hela och vår egen miljöminister har redan lovat att vi skattebetalare skall bidra med 4 miljarder i startkapital. Det hela var huvudpunkten på mötet häromsistens i Paris. Den spelade euforin hos ledarna efter mötet kunde inte dölja att mötet tack och lov varit misslyckat. Nu gäller det bara att våra riksdagsmän och -kvinnor har kurage nog att inte ratificera den fortsättning som lär följa.

Det är inte koldioxiden som är problemet med de fossila bränslena. Problemet är i stället stormakternas strävan efter kontroll över tillgångarna. Se bara vad man ställt till i Mellanöstern. Man har skapat flyktingströmmar, som man vägrar ta hand om och i stället överlåter på bland annat Tyskland och Sverige. När ska våra politiker inse detta och skicka räkningar?

Härje Thunolm

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons