Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga pengar förgott uppträdande

I början av sommaren fick ungdomarna i Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta sammanlagt 6 miljoner kronor för att inte vandalisera. Det kan på sitt sätt verka vara väl investerade pengar, eftersom endast någon enstaka stenkastning mot polis och väktare har skett efter detta.

Annons

Å andra sidan har vi ett stort antal kommuner där vandalisering inte förekommit, och därmed har pengar inte utbetalats för att man inte skall bråka. Någon som helst stenkastning har inte förekommit i de kommuner som inte fått dessa miljoner som gåva.

Mot bakgrund av detta anser jag att man starkt kan ifrågasätta principen att dumpa ut miljoner till de som bråkar, för att de skall hålla sig i schack, medan de som följer gällande ordningsregler kan titta i stjärnorna efter några snällhets-miljoner.

Möjligen kan de skötsamma få vara med och, genom skattemedel, bidra till att de som är mer rutinerade på att ställa krav får pengar med motivationen att de inte har något att göra.

Ungdomar i Hälsingland, visserligen går ni miste om pengar för att ni inte har för vana att ställa ekonomiska krav för att inte bråka, men förhoppningsvis kommer synen på detta att ändras. Någon gång kanske det blir så att de som inte bråkar premieras.

Mats Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons