Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga bra alternativ till lustgasen

Lustgasen ska tas bort från Hudiksvalls förlossningsavdelning och Ingegerd Lantz menar att det finns bra alternativ till lustgasen. Hon menar att avslappning hjälper lika bra, det gör det inte från en som provat. Det kan säkert göra det men alla klarar inte att slappna av på det sättet.

Annons

Att föda barn har de flesta aldrig gjort förr, det gör ont och det enda man vet är att värre kommer det bli innan det blir bättre. Man är rädd, både för smärtan och för att något ska gå fel. Då finns ryggbedövning att ta till, om man kommit tillräckligt långt i förlossningen vill säga, har man en långsam förlossning kan man få ligga med hemska värkar många timmar innan ryggbedövningen blir aktuell.

Har man däremot en snabb förlossning hinner man förmodligen inte få bedövningen alls, det kan nämligen ta flera timmar innan narkosläkare finns tillgänglig för att ge bedövningen.

Och när man väl fått bedövningen, som enligt vad det låter på Ingegerd Lantz är riskfri, kan man vänta sig att värkarna stannar av, värkstimulerande måste sättas in, förlossningen kan komma att behöva avslutas med sugklocka och risken för förlossningsskador på mamman ökar.

Jag tror att den enda anledningen att inte bygga en reningsanläggning är kostnaden, hade det handlat om mäns smärtlindring hade det inte varit debatt över huvud taget men en förlossning är ju naturlig så då ska man väl klara av det utan smärtlindring men den argumentationen håller inte för då kan vi ju slå igen hela sjukhuset.

Blindtarmsinformation? Nej tyvärr, det är naturligt, håll tummarna för att det går över annars dör du.

En som fött två barn med lustgas som hjälp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons