Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Imamernas dilemma

”Upplever ni uppror från kvinnornas sida ska ni först tala till dem, sedan överge dem i sängen, sedan får ni slå dem. Om de lyder er får ni inte överträda mot dem. Allah är Den Högsta. Ojämförlig”. (Koranen 4:34, översättning från originalet av Rashad Khalifa.)

Annons

Andra sidor av jämställdhet på ”islamska” ser ut så här:

En man kan ha upp till fyra fruar. Han har frihet att välja en kvinna som inte är muslim. En kvinna får nöja sig med endast en man som dessutom oftast har utsetts av någon annan än hon själv i mycket tidig ålder och den mannen måste vara muslim (K. 2:221).

Något annat ”val” finns inte i islam eftersom homosexualitet fördöms (K. 11:77-95) och straffas strängt i länder som Iran och Saudiarabien.

Imamers uppgift är att återge Koranens krav på de troende. De reglerna strider i en rad avseenden mot svensk lag och värdegrund. Här får imamerna problem. De hamnar i den kluvna tungans sumpmarker. På ett sätt till muslimer och på ett annat till svensk offentlighet. Goodwill och bidrag står på spel. Uppdrag Granskning avslöjade förtjänstfullt detta hyckleri.

När sedan den politiska eliten i integrationsminister Ullenhags skepnad kliver in på scenen och spelar nyvaket överraskad, då ges hyckleriet ett alldeles särskilt skimmer av skenhelighet.

Gillis Westman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons