Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I Ovanåker saknas helhetsperspektiv

Svar från Bertil Eriksson (KD) och Björn Mårtensson (C) på insändare från Jan-Åke Lindgren (S) den 23 juli:

Annons

Framtidssatsningar är ansvarsfulla och försvarbara endast om de är långsiktigt ekonomiskt hållbara. Dålig ekonomi leder alltid till neddragningar och/eller skattehöjning. Från Centerpartiet och Kristdemokraterna har vi inte deltagit i beslut vare sig i budgetberedningen eller i socialnämnden om att lägga ned Junibackens äldreboende. Beslutet om dessa drastiska åtgärder har ni tagit själva i majoriteten, dessutom utan föregående dialog med oppositionens ledamöter i socialnämnden. En politisk ledning kan på sin agenda inte bara ha att våga agera och satsa. Ett helhetsperspektiv med ekonomiskt tänkande och sunt förnuft behövs också!

Vi är allvarligt bekymrade över den politiska ledningen, (S), fundering om att riva och rasera bland annat investeringar som relativt nyligen är genomförda på Celsiusskolan. De tre alternativ som i sommar presenterats riskerar (i olika grad) att kraftigt försämra kommunens ekonomi. De riskerar att leda till ytterligare neddragningar inom såväl skolan som omsorgens områden. Är det verkligen rätt väg att välja med avveckling av äldreboenden och personal inom skolor och förskolor som följd?

Nej, vi tycker inte att det från 60-70-80 talet duger, Jan-Åke Lindgren, därför har det utvecklats och byggts ut under 1990- och 2000-talet. Nya boendeformer har bland annat tillkommit för att valfriheten ska öka. Men vi är inte nöjda där, utan vi vill utöka antalet boendeplatser och vi ser gärna nya boendeformer, men det ska ske med de boende och deras anhörigas medverkan. Här skiljer vi oss åt då nuvarande melodi är avveckling utan dialog.

Björn Mårtensson (C)

Bertil Eriksson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons