Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tänkte folkets banker?

Hur hålls grytan kokande? Med Visakort? Är bösskramlande ett minne blott? Lions liksom alla andra ideella organisationer måste tillsammans med idrottsföreningar och andra som är helt kontantberoende samla sig till en motattack.

Annons

Idén att banker inte längre ska hantera kontanter ger alla kontantberoende delar av vårt samhälle enorma problem. Mynt och sedlar utvecklades en gång i tiden för att underlätta och gå ifrån ersättningar i natura. Den som försöker införa det kontantlösa samhället, om också bakvägen, måste hitta en lösning på alla transaktioner som sker mellan individer. Vart ska Lions ta vägen med sina insamlingsbössor och de medel som vi får in på barnens dagsaktiviteter, luciakröningar, lotterier, marknadsaktiviteter, loppisar som vi ideellt anordnar för att försöka skapa en mindre lidande och bättre värld. Detsamma gäller alla ideellt arbetande föreningar inte minst idrottsföreningar av alla slag.

Det är dags att vi säger ifrån och visar vårt kraftiga missnöje med en orimlig utveckling som har som enda syfta att göra banker mera vinstgivande än de redan är och som till följd får en osannolikt sänkt servicenivå. Vi som räknat oss som kunder i Nordea och Swedbank tvingas att välja andra banker. Det rimliga är då att man avbryter alla transaktioner i den bank som inte uppfyller de mest grundläggande kraven som bör ställas på en bank. Det räcker inte med att öppna konto i de banker som ännu inte tagit steget. Konsumenttrycket måste öka.

Lionsklubbarna i Färila, Järvsö och Ljusdal

genom Roy Nilsson Färila LC

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons