Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur stort blir Reinfeldts underskott?

Återigen så har vår statsminister Fredrik Reinfeldt visat hur maktlysten och oförstående han är. Han har kungjort att han och regeringen har för avsikt att genomföra det femte jobbskatteavdraget valåret 2014.

Annons

Detta bara kort efter att finansminister Anders Borg delgivit en dyster tillväxtprognos för 2013 och 2014.

Arbetslösheten beräknas stiga ytterligare och cirka 40 000 jobb förväntas försvinna fram till valåret. Den del av arbetsmarknaden som kommer att drabbas hårdast är främst byggsektorn och tillverkningsindustrin.

Är det att vara ekonomiskt ansvarstagande när man är beredd att genomföra ytterligare en stor skattesänkning när vi kommer att få en arbetslöshetssiffra som når över åtta procent?

Är det en rättvis och jämn fördelning av våra gemensamma resurser? Det är ett vederstyggligt slöseri med det som borde vara hela folkets egendom. Jag tror varken sjuksköterskan, undersköterskan eller någon annan yrkesutövare som regeringen Reinfeldt sökt flörta med, bryr sig om detta jobbskatteavdrag. De lever nämligen i verkligheten varje dag och har fått på nära håll uppleva hur hårt regeringens åtstramningspolitik slår.

När det gäller ett värdigt omhändertagande av våra gamla och våra barn, så finns det aldrig pengar eller resurser. Men ständiga felprioriteringar finns det alltid pengar till. Sänkt krogmoms är ett utmärkt exempel på just denna typ av fadäs som vår regering för övrigt blivit utomordentliga mästare på.

Jag hoppas att ett sönderfall av alliansen inte är alltför långt borta men med tanke på Centerpartiets senaste utspel så kan det ske snabbare än vad vi tror. Regeringen Reinfeldt saknar helt trovärdighet vad gäller jobbpolitiken, finanspolitiken och välfärdspolitiken.

Bävar på sätt och vis för den dag då vi socialdemokrater får ta över rodret för då kommer de finanspolitiska skadorna verkligen att uppdagas. Anders Borg må ha fått utmärkelser av allehanda slag som stärker hans ego ytterligare. Att han blivit utsedd till den skickligaste finansministern i Europa, kan bara betyda att resten av EU-länderna har undermåliga och usla finansministrar för parhästarna Reinfeldt och Borg har med råge visat hur felprioriteringar underminerar ekonomin. Man ska inte glömma att Socialdemokraterna efterlämnade ett överskott på närmare 70 miljarder.

Hur stort kommer överskottet vara när dessa borgarbrackor tackar för sig?

Kommer det att vara något över huvud taget?

Historien kommer att upprepa sig. Borgerligt vanstyrelseår betyder tom peng pung.

Cecilia Jonsson, Socialdemokraterna Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons