Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur stora är förväntningarna?

Bollnäs kommun ha påbörjat planering och projektering av en inomhusarena där möjlighet ges till bandyspel. Vi gratulerar och då särskilt Bollnäsungdomarna att man har en enig politikerkår som vågar ta beslut om en framtidssatsning.

Annons

Edsbyn framhölls som det goda exemplet i kommunstyrelsens beslut. Fakta är att av en investering på 36 miljoner kronor gick Ovanåkers kommun in med tolv miljoner kronor. Privatpersoner och företagare satsade tre miljoner kronor. Resten var ett lån – så var läget när Edsbyns arenabolag startade sitt bygge.

Det ska ställas mot det förslag Söderhamns kommun fick av arenabolaget. Ett investeringsbidrag på 15 miljoner kronor, ett belopp som ändå måste investeras på Hällåsen för att rusta upp anläggningen till acceptabel nivå. Privatpersoner och företagare i Söderhamn ska bidra med 20 miljoner kronor. Vidare skulle arenabolaget uppta ett lån på 20 miljoner kronor.

Hur stora förväntningar har kommunstyrelsen på oss småföretagare i Söderhamn? I varje fall har man inte dessa krav i Ovanåkers, Bollnäs och Hudiksvalls kommuner. Detta säger ganska mycket om företagsklimatet i vår kommun eller i Söderhamns kommunstyrelse.

Företagare med sviktande framtidstro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons