Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur starkt skydd har ett namn?

Jag förundras över hur människor tänker ibland – eller ska jag snarare säga inte tänker. Magnus Natt och Dag vill få det dygnetruntöppna dagiset med samma namn att byta namn för att det i hans tolkning påverkar hans adliga släktnamn negativt.

Annons

Jag hade ingen aning om att det fanns en adlig ätt med det namnet och jag kan inte se den negativa kopplingen till ett dagis som ser till att mammor och pappor kan arbeta på tider då inget annat dagis har öppet!

Denna förening kan inte ha speciellt många järn i elden när de kan lägga tid på något dylikt! Måtte de inte få igenom sina krav, för då vet jag en hel del föreningar som måste tänka om i fråga om vad de kallar sig: Joker IBK (för att inte förväxlas med Svenska Spel) Ahlgrens IF (bilarna ni vet!) BK Sting (då blir väl sångaren sur) eller BK Ljuset (då tar det kanske skruv Ovan Där)!

Skulle adelsman Natt och Dag ändå få sina önskemål tillgodosedda hoppas jag att ni som jobbar på "nattis" inte ändrar alltför mycket i ert namn, vad sägs om Dag och Nattis? Fast det kanske hans adliga katt heter?

Helene Morin

(tänkte skriva under med initialer, men då får jag väl byta namn för att inte förväxlas med klädkedjan!)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons