Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska ett kulturhus bäst nyttjas egentligen?

Läser i Hudiksvalls Tidning 24/6 att det så kallade Kulturhuset ska få tillskott med en kvarterskrog.

Annons

Ja, det var väl precis vad vi behövde. Det kanske till och med kan klassas som kultur. Och tio nya arbetstillfällen kan man skryta med. Och krögare för hela rasket blir Lennart Westman, som redan sitter på den övriga verksamheten i huset, som nu fått tillägget det glada, som allting annat i den här staden.

Glatt kan man nog förmoda att det blir i de nya lokaliteterna, som hittills ekat tomma och öde, när inte kulturen vid några få tillfällen lyckats nästla sig in i kaféet. Fast de gångerna är lätt räknade.

Nu kommer det att bli en modern krog, vad nu det kan innebära. Dessutom lovar man oss att den ska passa bra in i det övriga utbudet, vilket stan snart är nerlusad av.

Har kommunen någon åsikt i frågan, undrar man. Tycker man att ett kulturhus ska nyttjas på det här sättet eller finns någon annan tanke? Vore trevligt att få höra i så fall.

Christer Nilsson

Svar direkt:

Avtalet mellan kommunen och entreprenören sätter inget hinder för att starta upp restaurangverksamhet. En av de bärande tankarna med att lägga ut driften på kulturhuset var just att bredda verksamheten till att omfatta kultur, nöje och konferens. Med det som utgångspunkt finns det ur kommunens perspektiv inget att erinra mot den kommande inriktningen av verksamheten.

Mikael Löthstam (S)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons