Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan Socialdemokraterna ligga så lågt i opinionsundersökningarna?

Vad vill vi ha undrar Conny Englund (S): Ett hårt och kallt samhälle eller ett medmänskligt och jämlikt samhälle?

Annons

Jag har varit fritidspolitiker i många år för partier med socialistiska grundidéer och sedan cirka ett halvår är jag medlem i det socialdemokratiska partiet, med lokalt medlemskap i Los S-förening. När man ser flera gånger i veckan i de olika opinionsundersökningarna hur partierna ligger till så är det ju helt klart att vi som socialdemokratiskt parti har tappat röster. Jag frågar mig hur det egentligen kan komma sig. Här har säkert proffsanalytiker redan svaren.

Sveriges ekonomi är just nu mycket stark med ett relativt stort överskott. När S och MP tog över makten 2014 så var det ett mycket stort underskott i statsbudgeten. Arbetslösheten har pressats tillbaka och 300 000 fler människor går nu till jobbet. Ungdomsarbetslösheten är den lägsta på 16 år. Detta är bara en liten del av allt det bra denna regering har gjort för landets invånare. Av utrymmesskäl kan jag inte just nu redovisa fler positiva saker, återkommer med det i en annan insändare.

Nu vill jag kort säga lite vad jag tycker om den lokala politiken Ljusdal. Här har vi ju nu en koalition av borgerliga partier och Vänsterpartiet. Vad har de gjort som är bra för Ljusdals invånare och vad har de inte gjort?

Tyvärr kan jag inte just nu komma på något bra som ni styrande i kommunen har gjort som utvecklar den, underlättar för företagarna och inger framtidstro för dem som bor och lever i denna så vackra kommun. Jag vill gärna få reda på om ni har gjort något av större dignitet.

Jag vet vad ni inte klarat av: få Östernäsområdet att utvecklas och blomstra och få bort timmerterminalen från centralorten. Ni har inte i tid agerat och stoppat de ekonomiska tokerierna som det kommunala Energibolaget haft för sig. Detta är ju en ren skandal! Fler saker ni inte klarat av kommer i en senare insändare.

Ni kan inte slå er för bröstet med tanke på allt detta? Ljusdal behöver en ny majoritet med oss socialdemokrater i spetsen, då tror jag återigen på Ljusdals framtid.

Avslutningsvis så förstår jag att migrationsfrågan har haft inverkan på våra låga opinionssiffror, men tänk igenom vilket samhälle vi vill ha: Ett hårt och kallt samhälle eller ett medmänskligt och jämlikt samhälle? För mig och många med mig är svaret lätt, rösta på Socialdemokraterna.

Conny Englund (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons