Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur används pengarna egentligen?

/

Bollnäs kommuns stora lekstuga (stadshuset) upphör inte att förvåna.

Annons

Ena veckan står att läsa att det inte finns pengar till lunch till 15-timmars-barnen (drygt en miljon kronor per år). Denna vecka berättar Ljusnan att det anställts ytterligare en chef på barn- och utbildningsförvaltningen med i stort sett samma arbetsuppgifter som den sittande (som har visat sig klara arbetsuppgifterna bra på egen hand).

Den nyanställde chefens lön torde vara motsvarande lunchkostnaden för 15-timmarsbarnen.

Ska vi ha kommunchef (?) måste det vara en erfaren människa med vidsyn som kan förhindra dylika klavertramp.

Ytterligare konstigheter pågår i lekstugan: Hur många kommuninvånare vet att Arbråskolans och Ängslundas två tillagningskök ska bli ett kök? Likaså Rengsjös och Kilafors två kök ska bli ett, förutom att centralorten kanske får endast ett tillagningskök (i stället för som nu Karlslunds, Hamrelunds, Torsbergs och ett par förskolekök).

När andra kommuner, exempelvis Hudiksvall, ändrar till småskalighet med tillagning av maten där den ska ätas, så gör Bollnäs tvärtom.

Samtidigt vill politikerna skapa fler arbetstillfällen och värna om miljön.

Hur går detta ihop? Är det vettigt att lägga pengar på transporter för hundratusentals kronor i stället för att skapa bra arbetsmiljö för alla?

Var finns sunda förnuftet? Hoppas ni politiker vaknar i tid!

Bekymrad

Kommunalråd Marie Centerwall (S) svarar:

Svar på anonym insändare: Jag vill börja med att beklaga att du anser att Bollnäs kommun är som en stor lekstuga. Jag är av en helt annan uppfattning. 

Inom kommunen finns så väldigt många olika områden, en stor verksamhet med en enorm bredd av olika specialiststområden för att allt ska fungera på bästa sätt utifrån kommuninvånarens behov. I kommunen arbetar cirka 2 500 personer som gör att verksamheten fungerar på ett mycket bra sätt, dygnet runt, alla dagar under året. 

Den kommunala verksamheten är under ständig förändring på grund av att behov och förutsättningar ändras. De medel som kommunen förfogar över ska användas så ekonomiskt effektivt som möjligt.

Jag är stolt över den kommunala verksamheten och är övertygad om att alla anställda utför sitt arbete på bästa möjliga sätt för kommunen och alla invånare.

Marie Centerwall (S)

kommunalråd Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons