Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals storstadsbor köar för drömbostad med havsutsikt

De fantastiska terrasslägenheterna med havsutsikt vid Köpmanberget har verkligen satt Hudiksvall på kartan, skriver styrelsen för Hudiksvalls Vänner i en vision om hur de vill att det ska se ut.

Annons

Det läckra och medelhavsinspirerade komplexet kombinerar små enkla bostäder med mer exklusiva bostäder i olika storlekar. Under lägenheterna mot berget finns gott om utrymme för både parkering och lokaltrafik. Vidare finns det lokal service samt ett antal caféer och matställen. Hela komplexet utgör en ny havsnära stadsdel direkt vid Hudiksvalls härliga strandpromenad, cirka 10 minuter från centrum.

Södra norrlandskustens mest omtalade och eftertraktade bostäder är nu ute till försäljning och uthyrning. Efterfrågan uppges vara otroligt stor. – Vi har minst 20 familjer per helg som kommer till Hudiksvall för att hitta sin drömbostad, säger Bo Bra som lett projektet sedan start. Det är huvudsakligen storstadsbor utan tidigare koppling till Hudiksvall samt en och annan återvändare. När första besöket resulterar i ett spontant här vill vi bo då har vi gjort något rätt. Bo Bra säger vidare att Hudiksvalls företagare måste vara de stora vinnarna – aldrig tidigare har det varit så lätt att rekrytera välutbildad arbetskraft till Hudiksvall. Och det är verkligen något som behövs nu när hjulen åter börjar rulla på högvarv i Hudiksvall.

Det var verkligen ett genidrag av Hudiksvalls politiker att 2016 ta ett omtag och utforma en vision och detaljplan för den unika marken nedanför Köpmanberget. Förståelsen för, att läget vid Köpmanberget var så attraktivt och unikt att det även kunde användas som en reklampelare för Hudiksvall, satt långt inne men har med tiden blivit en självklarhet. De enda som verka vara missnöjda är övriga kommuner längs norrlandskusten. Deras tillväxt och attraktionskraft bleknar vid en jämförelse med Hudiksvall. Avundsjukt ser de nu resultatet skapat utifrån en gemensam vision om att optimalt använda en unik naturresurs på bästa sätt. Det har klart bidragit till att ge Glada Hudik den framtidstro som nu präglar norrlandskustens pärla.

Som du förstår är ovanstående bara fantasier, eller...?

Du som folkvald politiker har nu ett stort ansvar inför dina väljare och hela Hudiksvall. Att släppa igenom aktuell detaljplan för Köpmanberget betyder att du tar ett personligt ansvar för att Hudiksvalls mest attraktiva mark konsumeras på ett långt ifrån optimalt sätt.

Vi i Hudiksvalls Vänner hoppas och tror att du förstår vilken möjlighet som nu håller på att gå förlorad för Hudiksvall. Prata gärna med andra representanter för ditt parti samt med några av era väljare. Delar du sedan vår uppfattning att det finns rationella skäl och en tydlig folklig opinion för att bättre utnyttja marken nedanför Köpmanberget då bör du ta ditt ansvar och rösta nej till föreliggande beslut om detaljplan.

Styrelsen för Hudiksvalls Vänner

Dan Kjellander, Sture Blomberg, Elisabeth Edling, Ingmar Höglund och Rune Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons