Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotet mot riksväg 84

Riksväg 84 är utsatt för ett hot, läser vi i dagens tidning. Det gäller en framtida sänkning av maxhastigheten från nuvarande 90 till 80 kilometer i timmen.

Annons

Hudiksvalls planeringschef uppges mena, att detta "…skulle medföra stora försämringar, främst för arbetspendlare…". Företrädareför kommunens politiska majoritet och opposition tycks vara överens om hotets allvar. Det talas om att jobba för att få en 100-väg i framtiden, vilket enligt samma artikel kostar ungefär 600 miljoner kronor.

Vad blir då tidsskillnaden vid en hastighetsminskning på 10 km/tim? Jo, hela fem minuter för sträckan Hudiksvall–Ljusdal. Kan vi hantera det hotet, acceptera den risken? Jag kan förstå att tidtabellskonstruktörer för busstrafiken får extra problem, men sådana har de rutin på att lösa.Vi privatbilister borde kunna stå ut med förlängningen av körtid, i synnerhet mot bakgrund av vinsterna: minskad olycksrisk, lägre bensinkostnad och mindre miljöskadande utsläpp. Eller tycker vi det är värt en halv till en miljon kronor per vunnen minut?

Evan Berjlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons