Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historisk öppenhet från Annie Lööf

Det är tryggt, stabilt och självklart att total öppenhet råder ”när det blåser medievindar”. Därför ska vi, som enskilda medborgare, vara positivt förvissade om att ingenting lämnas till slumpen när det gäller att omsorgsfullt hantera inkomna skattekronor!

Annons

Ur det perspektivet är det bra att företrädare för ”Sveriges mest öppna” parti tagit initiativ till, och genomför rejäla ekonomiska granskningar av statliga verk och departement.

Bakgrunden också den att total öppenhet råder i partiet när det gäller framtagande av nytt idéprogram (även vid senaste partiledarvalet). Det arbetet, torde vara det, historiskt sett mest öppna och inkluderande idéprogramframtagande i svensk politisk historia alla kategorier. Samverkan lokalt-regionalt, nationellt och internationellt, där de enskilda människorna lokalt, är helt avgörande för politikens utformning. Men även genom den öppna och unika tjänsten wiki, där vem som helst kan vara med och påverka inriktningen

Centerpartiets partiledning, inte minst de tre A:na – Annie Lööf, Anna-Karin Hatt och Anders W Jonsson är med och spelar en mycket tydlig, bra och viktig roll i denna process.

En debatt har nu uppstått efter granskning av Tillväxtverkets höga kostnader för representation. Granskning gäller också enskilda departement.

Det finns ett parti som klart, tydligt och konsekvent uttalat sig om, och också givit förslag om att, hållbara fasta och enhetliga regler för alla statliga verk kring representation ska upprättas och efterföljas. Partiet heter Centerpartiet!

Måndagen den 30 juli begärde Annie Lööf en granskning av representationskostnader på departementet för hennes närmaste stab. Granskningen har genomförts på Annie Lööfs initiativ och först därefter har media begärt att få del av verifikationerna.

Som på de flesta arbetsplatser samlas man ofta kring jul och sommaruppehåll för att umgås och äta tillsammans, så även på näringsdepartementet.

Felaktigheterna handlade om två notor som nu har åtgärdats. Den ena har gått vidare till partiet, dit den skulle ha skickats från början, och den andra skulle ha betalats privat vilket medarbetarna nu har gjort. Detta är misstag som inte ska förekomma, det finns inga ursäkter till dem men det är positivt att Annies Lööfs granskning fått fram alla felaktigheter i ljuset så att de genast rättades till.

Magnus Svensson

distriktsordförande för Centerpartiet i Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons