Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Himmelskt bus?

/

Efter att ha läst krönikan i 24-sidor (15/12) blev jag troligen lika upprörd som de människor som enligt nämnda skrift anmält årets julkalender! Krönikören Malin Berghagen menar att vi som inte tycker om underhållningsockultism, är rädda och okunniga!

Annons

Hon menar att kärlek och kunskap borde ersätta "felanmälningarna" och jag undrar stillsamt, vilken kärlek och till vem eller vad?

Kunskap om andevärlden menar jag att vi ska hämta ur Bibeln och den har mycket att säga om demoners läror, etcetera. Att frottera sig med andeväsen och lära barnen att döda anhöriga är med för att se efter dem är ett lysande skolexempel på "demoners läror!"

Vi har i dag flera tv-program som handlar om ockultism och kuckel med människors sinnen. Jag tror inte för ett ögonblick att det står i mänsklig makt att "hjälpa någon över till andra sidan". Julkalendern visade stor okunskap (!) när man redan i ett av de allra första avsnitten höll på med det vandrande glaset. Det är som MB skriver inte att leka med. Det delar jag, men däremot inte av den orsaken att "andarna behöver vila" utan därför att det är en ockult verksamhet som öppnar kanaler till områden som inte gagnar oss. Tvärtom!

Barnens avspända förhållande till spökena på Greveholm är också något som man kan sätta frågetecken för! De för samtal med döda och det kallas för spiritism, vilket är ett gammalt fenomen som dammats av i vår upplysta tid. Åter vill jag nämna att Bibeln har synpunkter på den verksamheten och som kristen menar jag att den gamla boken måste vara vårt rättsnöre.

"Att vara kristen handlar om att sprida kärlek". Det är möjligt (kanske troligt?) att jag uppfattas som "dömande och arg" men jag vill "storm- och kulingvarna" för årets julkalender liksom för de verksamheter som inspirerats av newage och som ger upphov och utrymme för de religionsblandningar som strömmar genom världen i våra dagar. Vårt land har religionsfrihet och vi får tro på vad vi vill. Det ska vi naturligtvis vara tacksamma över, men faktum kvarstår dock att bibelförankrad kristen tro och newage inte har något gemensamt. Inte det minsta!

Inger Mattsson, väckelsepredikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons