Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre bock än viljelös stridshingst

Så det moderata oppositionsrådet Ingvar Persson i Vallsta jämför undertecknad med en bock (22/10) och menar att jag inte kan företagsekonomi.

Annons

Ingvar Persson verkar inte vara så väl bevandrad i hur en kommun fungerar och det här med att man inte kan utnyttja kommunen eller försöka styra den för sin personliga vinnings skull.

Persson vill ju att kommunen ska kringgå strandskyddsbestämmelser för att Persson ska få bygga fritidshus på sin mark, att kommunen ska sälja verksamheter till rabatterade priser till Persson närstående personer. De som vet lite om politiken i vår kommun känner till att han är en av de som nekats bygglov till ett fritidshus samt att oppositionsrådets hustru inte fick köpa Nytorp till kraftigt rabatterat pris. Egenintresse eller medborgarnas behov främst?

Nytorp, nej det var inte 15 miljoner sämre än något annat bud. Det ena budet var ogiltigt för att man gjorde anspråk på att köpa mark som kommunen inte skulle sälja. De privata intressena på SJ-området var arenabolaget som ville bygga en plåtlåda och som aldrig lyckades uppvisa någon trovärdig finansiering trots upprepade påstötningar.

Kommunen säjer ja till privata intressen på SJ-området, då det idag finns flera småföretag på stället. Campingen, där ville herr Persson att man ska gynna en partikamrat och bygga bort medborgarnas rekreationsområde.

Samma med byggande av Galleria i kv Bro, där gjordes ju planen i enlighet med de önskemål som fanns och sedan när de inte ville bygga enligt detaljplan så ansåg Persson att kommunen ska kringgå lagar och regler och bygga ändå. Ingvar Persson ska nog hålla sig till sitt jordbruk han, för som bonde borde han kunna det, men att sköta en kommun verkar han inte ju klara av. Det har aldrig kommit en förfrågan till kommunen vad vi vet angående Biltema.

Vindkraften, det finns tillstånd att bygga 87 verk, men de bygger inte för vindkraft är inte lönsamt, det kan inte kommunen göra något åt. Kommunen vill ju avvakta utvecklingen av de beviljade 87 verken innan man säger ja till fler. Har Persson personliga ekonomiska intressen i vindkraften också eftersom driver på så hårt om detta? Kommunalskatten, det är ju av nöden tvunget att höja skatten sedan Perssons partikamrater i regeringen urholkat statsbidragen och samtidigt vältrat över statliga kostnader på kommunerna genom försämringen av de sociala trygghetsförsäkringarna. Men låga skatter är ju inget självändamål utan tvärtom medborgarna blir lidande om kommunalskatten är för låg eftersom servicen försämras avsevärt.

Och faktiskt Ingvar Persson, en Bock som trädgårdsmästare är nog inte helt fel, för en bock som äter grödor vet ju så klart vad som fungerar i en trädgård. Så hellre bock än en viljelös stridshingst.

Lars B Andersson

Vänsterpartiet Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons