Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har Sverige blivit en lydstat inom EU?

Nu börjar EU visa sidor som inte är acceptabla för svenska folket. Först snusfrågan som rör upp känslor i frågor vi är kapabla att sköta själva utan inblandning av EU där en stor portion prestige ingår rörande en produkt som är just svensk.

Annons

Sedan frågan om rovdjuren, detta övertramp är fullständigt galet. I dagarna blev det blank nej vad gäller sanering av antalet varghybrider som den svenska så kallade vargstammen består av. Här råder inget tvivel.

Hur blev det så här då? Jo, efter osanna rykten om att det behövs ett visst antal för artens överlevnad, oberoende expertis har tydligt proklamerat att det räcker med ett mindre antal individer, men då renrasiga in individer för stammens överlevnad.

EU har utsett en kommissionär som är totalt okunnig om rovdjursläget i landet och som fattat beslut om ett jaktförbud för att stammen inte är livskraftig. Då är frågan, är denne kommissionär förd bakom ljuset om antalet där just bevarandesidan förnekar antalet individer, påhejade av en grupp forskare med tveksam kunskap, inblandade.

Här förekommer nu en massa smutsig desinformation om just antalet som påstås ligga på 300–350 individer i dagsläget, verkligheten har andra siffror, lite enkel matematik säger något helt annat. Det sker 35 föryngringar om året tar man det ggr, minst 3 överlevande valpar per föryngring och då är alla påståenden om tjuvjakt eliminerade.

Blir det 90 nya vargar födda om året, detta har sett under minst tio år och då blir bara detta 900 hundra djur plus föräldrar djuren, jag behöver inte säga mer. Om nu denna Janez Potocnic från EU inte hört dessa siffror är oklart, men ändock är det en inre angelägenhet som bör skötas inom landet och inte av en mindre bevandrad tjänsteman inom området.

Eller så är det regeringen som mörkar antalet medvetet och låtit EU ta beslutet för att på så vis slippa bära ansvaret och undvika ett jobbigt besked, att även statliga NVV, har ett finger med i spelet ivrigt påhejade av rovdjursvänner som tydligen har starka förespråkare därför blir tre och halv miljon svenskar totalt överkörda i denna glödheta fråga.

Ejnert Anderssen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons