Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har kyrkan rätt miljötänk?

Vid ett besök på vår vackra kyrkogård i Söderhamn i allhelgonahelgen råkade jag stanna till och läsa på ett av de små anslagen om regler som gäller inom området där. Man får till exempel inte cykla där, inte ta med hunden, inte smycka gravarna hur som helst och så vidare. Där stod också att kyrkan vill vara miljömedveten.

Annons

Därför finns sopkärl utsatta för till exempel trädgårdsavfall. Men tunnan med texten plast och papper undrar jag om dessa får blandas. I huset där man bor ska ju plast och papper sorteras var för sig. Och den här årstiden när så många gravljus tänds så kommer ju också metallen till (locken). Tror ju inte att det är någon från kyrkan som sitter och sorterar bort locken. Varför inte ha en tunna till för metall? Numera finns ju också gravljus av glas och var gör man av dem? Jag ställer dem på sidan om tunnan eftersom de inte passar in någonstans.

Det känns inte bra att kasta plast, papper och metall i samma sopkärl, när man har lärt sig sortera. Kanske ska kyrkan se över sitt miljötänk.

Mimmi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons