Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du tänkt färdigt, Åke Bertils?

Två vänsterpartister i Nordanstigs kommun undrar om Åke Bertils tänkt klart än.

Annons

I regeringens vårbudget fanns ett förslag om höjt underhållsstöd för ensamstående föräldrar med. 300 kronor extra för varje barn lägger regeringen i en pott. Tyvärr kommer de familjer som har det allra sämst, de med försörjningsstöd, inte att få 300 kronor extra i månaden fast de så väl skulle behöva. Detta eftersom försörjningsstödet räknas ned med lika mycket och den sammanlagda inkomsten blir densamma.

Kommunen har dock möjlighet att påverka det genom att bestämma sig för att höjningen av underhållsstödet inte ska tas med i beräkningen av ekonomiskt bistånd. I våras lämnade Vänsterpartiet därför in en motion till Nordanstigs kommunfullmäktige och vi hade väntat oss en snabb och enkel process eftersom de socialdemokrater och miljöpartister som sitter i majoriteten i Nordanstig borde känna ett ansvar för sin regerings budget.

Tyvärr verkade de inte fullt ut ha förstått innebörden i motionen vilket gjorde att den återremitterades. Vi saknade den dock på ärendelistan på kommunfullmäktigemötet i juni. Det innebär att fullmäktige inte hinner ta ett beslut innan den 1 september då förslaget ska börja gälla.

Vi vill därför fråga Åke Bertils, som yrkade på återremiss; har du tänkt färdigt nu?

Katarina Roos (V)

partiföreträdare, Nordanstig

Petra Modée (V)

kommunfullmäktigeledamot, Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons