Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans Degerman borde läsa på bättre!

I oktober 2009 beslutade dåvarande barn- och utbildningsnämnden att hemställa till kommunfullmäktige om att samla Granbergsskolans och Gärdesskolans 7–9 verksamhet i centrala Bollnäs vid Gärdesskolan och att Gärdesskolan skulle renoveras.

Annons

Dåvarande kommunstyrelse och kommunfullmäktige ville avvakta. Detsamma gäller frågan om Campus Gärdet där tanken är att samla grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning i området runt Gärdet/Torsberg. Jag har drivit dessa frågor stenhårt men jag fick inte tillräckligt gehör vare sig i kommunstyrelsen eller i kommunfullmäktige under förra mandatperioden.

Beslutsvåndan i dessa frågor har således varken varit min eller dåvarande barn- och utbildningsnämndens. Det är nog snarare så att kommunstyrelse och kommunfullmäktige visat upp den beslutsvånda Hans Degerman tillskriver mig. Hans Degerman borde således läsa på bättre i stället för att hålla mig ansvarig för beslut som fattats utanför barn- och utbildningsnämnden.

Nuvarande kommunledning tar nu omtag i frågan om en långsiktig skolstruktur i Bollnäs kommun med medborgardialog under sommaren och beslut under hösten. Beslut som kommer att vara modiga, nödvändiga, framåtsyftande och som ger en skolstruktur som håller så lång tid vi kan blicka. Beslut som innebär att vi kan prioritera de resurser skolan har på ett bättre sätt än i dag och på så sätt skapa förutsättningar för bättre resultat i skolan. Beslut som förhoppningsvis kan nå en bred enighet.

Jag kommer även fortsättningsvis i bloggar och insändare beskriva de utmaningar, svårigheter och glädjeämnen som jag möter i min vardag som heltidspolitiker. Det är någonting jag önskar att fler politiker borde ägna sig åt.

Jan Lahenkorva (S)

ordförande barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons