Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hån mot miljöengagerade

Svar till Vindkraft onödigt (3/5).
Det är människor, med åsikter liknande din egen, som fullkomligt struntar i vår miljös hälsa.

Annons

Att skylla på att vindkraftverken skulle "störa vyn” för invånarna i Dellenbygden, tycker jag är ett hån mot de miljöengagerade människor som drivit ärendet.

Vindkraften är ett mycket miljövänligare energialternativ än förbränning av flis, trä och sly som du påstår vara ett bättre alternativ tills vidare. Om vi inte tar de miljövänligare alternativen när de erbjuds, hur ska vi då övertyga andra att göra det?

Jag tror inte att markägaren tänker sätta upp vindkraftverken på din tomt, utan på respektabelt avstånd från din egendom. Vad räknas egentligen in i kategorin "störande inslag i samhället”? Miljötänkande?

På Jordbruksverkets hemsida står det skrivet att om möjlighet erbjuds är vindkraft absolut en tillgång för befolkningen som får dra nytta av dess energi, och i längden bidra till landsbygdsutveckling. Men det står även skrivet att om vindkraftverkets geografiska läge skulle påverka närboende eller naturliv ska ärendet om prövas av länsstyrelsen.

Så visst, om tanken om vindkraftverk dagligen hemsöker er bör du absolut yttra dig i ärendet till besluttagarna. Men drömmarna om "solenergi från rymden”, kommer inte bli verklighet i Forsabygden detta århundrade tyvärr...

Ha miljöaspekten i positiv åtanke.

Ung och miljömedveten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons