Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hall på SJ-området dyr för skattebetalarna

BGIF har hittat en privat finansiär för köp och bygge på SJ-området, skriver C:s starke man Bengt-Olov Renöfält (
26/2
). Att den fasta årliga kostnaden kommer att bli högre än om vi bygger i egen regi på Sävstaås nämner han inte.

Annons

Finansieringen är inte problemet. Om det skulle behövas lån för att finansiera ett bygge får antagligen kommunen bättre ränta än snart sagt någon annan. Och bygger vi i egen regi har vi full koll på ränta, avskrivningar, drift och underhåll.

Bygger klubben på SJ-området är deras idé att köpa loss fastigheten av kommunen, sanera så billigt som möjligt och med lånade pengar från den privata finansiären bygga en hall. Kostnaden för lånet, ränta och amortering, måste täckas genom den fasta årliga kommunala hyran. Kostnaden för fastigheten, som kommunen är tvungen att ta ut marknadspris för, ska täckas av den fasta kommunala hyran. Kostnaden för att underhålla och driva den nybyggda hallen måste täckas av den fasta årliga kommunala hyran.

Till det kommer att kommunen måste göra stora investeringar i infrastruktur fram till tomtgräns (värme, vatten, avlopp, el, fiber, etcetera). Samt se till att det finns tillräckliga parkeringar för arenans behov en matchkväll under slutspelet i mars, bygga anslutningsvägar för fordon och cykel- och gångtrafik och allt annat.

Skulle det bli billigare för skattebetalarna än en hall på Sävstaås, där det mesta av infrastrukturen redan är på plats och det finns samordningsvinster med övriga idrotter och anläggningar? Tror man på det är det som att hoppas på jultomten…

Daniel Didricksson (L)

ordf. teknik- och fritidsnämnden

Peter Nordebo (L)

vice ordf. kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons