Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granska kommunen

Tyvärr användes min insändare om möjligheternas kommun som underlag till att stort göra reklam för kultursatsningen.

Annons

För att inte fler ansvariga ska misstolka eller ge mig tandlösa förklaringar rörande kommunens tvivelaktiga beslut så gör jag en annan, tydligare vinkling: Bollnäs kommun behöver granskas.

Ett tips, som även skulle kunna vara till nytta för beslutsfattare, är att bli föremål för förslagsvis Lyxfällan eller varför inte Uppdrag Granskning. Lyxfällan ger även viss utbildning i hur man sköter en ekonomi. Visserligen har produktionen vänt sig till privatpersoner med trasslig ekonomi, men grunden är densamma: man ska inte leva över sina tillgångar.

Uppdrag Granskning skulle å andra sidan ge medborgarna information kring turerna om de häpnadsväckande ekonomiska förehavanden vi fått ta del av, och vilka som tillät detta. Men framför allt skulle vi säkerligen få redovisat vilka konsekvenser detta kommer att ge. Kommunens oförmåga att sköta ekonomin är ju en av anledningarna till de akuta sparåtgärderna på kommunala åtaganden som aviserats.

Åtaganden som politikerna inför varje val ska redovisa var de politiskt står och vad de anser vara grunden för våra skattepengar. Utifrån den informationen så vet vi sedan hur vi ska rösta!

På förekommen anledning kan ju upplysas att vi är en del barnfamiljer i kommunen. Hur vill vi att skolverksamheten ska se ut? Hur stora skolor och klasser ska vi tillåta? Utökningar av de redan elevtäta skolorna påverkar inte bara landsbygdsbarnen som måste flytta utan även de elever som redan går i centrumskolorna. Ingen ska tro annat.

Ska vi inte investera i våra barn och ungdomars skolmiljö som de tillbringar stor del av sin tid i? Långt mycket mer tid än i kulturkvarterets lokaler. Nu riskerar ytterligare en byskola att läggas ner och på sedvanligt Bollnäs kommunmanér ska det gå fort. Och helst utan några större djupdykningar och analyser om detta över huvud taget genererar några besparingar. Det luktar enbart centraliseringsiver. Och till den möjligheten betackar jag mig.

Åsa Dagh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons