Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör om och gör rätt

Ljusdals-Posten, vår världs Ratatosk. Det är nämligen LjP som bar bud till Lärarnas Riksförbund om vilka som sökt jobbet som chef för utbildningsförvaltningen.

Annons

Det var via LjP som LR fick reda på att Kerstin Cabrales-Alin tagit tillbaka sin ansökan. Det är imponerande hur LjP kan meddela alla prenumeranter snabbare än vad Ljusdals kommun förmår meddela oss som arbetstagarrepresentant. Detta trots att Ljusdals kommun har tillgång till både telefon och e-post. Så tack till LjP för er snabba nyhetsförmedling.

LR vill att hela rekryteringsprocessen ska vara transparent. Den kravlista som det den sökande tydligen bedöms ifrån har vi inte heller sett röken av. Det blir då svårt att ha synpunkter på kandidaterna utifrån dessa dolda krav. De sökandes ansökningshandlingar fick vi ta del av 23 timmar innan intervju, referenslistan tillhandahölls inte. Ger detta sken av en bra dialog?

LR föreslog i en kommentar till Marie Mills (Socialradikala demokraterna) insändare (på webben) "Ordförande bidrar till konflikter" att de berörda facken tillsammans med den av kommunstyrelsen utsedda arbetsgruppen jobbar med frågan.

Varför då kan vän av ordning undra? Jo, LR anser att vi som arbetstagarpart ska informeras och förhandla med den arbetsgivarpart som har delegation. I och med att kommunchefen inte längre har delegation att anställa en ny utbildningschef så är det för LR självklart att vår närmaste motpart är den politiska rekryteringsgrupp som Lasse Molin (M) är sammankallande för.

Satt den politiska rekryteringsgruppen med facken i överläggningar kring detta spörsmål skulle hela processen vara känd av alla inblandade. Då talar vi om ett rekryteringsarbete i dialog. Är det inte det som efterfrågas?

Med förhoppning om en ny rekrytering präglad av transparens och lite ordning och reda.

Christian Jensen, kommunombud i Ljusdals kommun Lärarnas Riksförbund

Fotnot. Ratatosk var i nordisk mytologi en ekorre som springer upp och ner i världsträdet Yggdrasil och befordrar förolämpningar mellan draken Nidhögg vid trädets rot och örnen Hräsvelg i trädets topp. Ratatosk omnämns i eddadikten Grimnismal. Insäntredaktionen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons