Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör Medskog till valfråga

Undertecknad, som sitter som ersättare i byggnadsnämnden, fann det nödvändigt att följa med på turnén med informationsmöten om Medskog.

Annons

Det första mötet i Iggesund dominerades av ett 20-tal personer, vi kan kalla dem Bevara Hudik Hudikskt (BHH). Dessa fick mycket fria händer att propagera för sin inställning att stoppa etableringen av Biltema och Rusta i västra delen av korsningen E 4 och riksväg 84.

Som huvudsak i argumentationen använde man den minimala risken att Hemköp skulle flytta ut till den tredje möjliga affärstomten och bli en Willys stormarknad.

När jag läste handelsutredningen (HU), insåg jag att detta hot inte existerar. HU gav mig också förklaringen till varför Citygross lade ner sina planer för etablering på Håstaäng för ett par år sedan.

Det sista mötet på Café August, hade BHH mobiliserat ytterligare ett 100-tal anhängare. Salen var trång, akustiken dålig och hörslingan fungerade förmodligen inte. I den allmänna röran uppfattade jag att någon föreslog att ämnet skulle göras till valfråga inför nästa höst.

Jag försökte då varna för, att om man gör en liten fråga, där ena sidan blåser upp en minimal risk som ett hot, då bäddar man för de främlingsfientliga krafterna i valet. Detta tror jag ingen i den samlingen skulle önska. Jag har alltså inte anklagat någon för främlingsfientlighet, vilket antyddes i en insändare i HT den 18 januari.

Dock gav mötet mina politikeröron ett planförslag, som vore lämpligt som valfråga inför nästa val.

Lars Sidén, kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons