Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör läraryrket attraktivt

/
  • Alla barn och ungdomar ska ha tillgång till en likvärdig utbildning oberoende av kön, geografisk hemvist, sociala och ekonomiska förhållanden, skriver artikelförfattarna.

Alla Sveriges elever ska erbjudas en likvärdig skolgång varhelst de bor, skriver fem debattörer från Lärarnas riksförbund.

Annons

Denna likvärdighet handlar till stor del om att det överallt finns duktiga lärare med bra förutsättningar som kan hjälpa barnen till höga kunskapsnivåer och viktiga samhällsfunktioner. Rätt studenter kommer inte att gå igenom en lång utbildning till lärare om de inte noterar en mer positiv syn på läraryrket. Löneläget är en mycket viktig del i detta.

Lärarnas riksförbund (LR) noterar en risk att ett antal Hälsingekommuner kommer att sända det absolut sämsta signalvärdet i årets lönerörelse. Politikerna tar därmed inte ansvar för sina invånares framtid. Detta är inte en hållbar skolpolitik.

De signaler vi hittills har fått visar att flera Hälsingekommuner agerar reaktivt på marknadskrafterna – nyanställda går nämligen in på högre löner än redan anställda. I praktiken kan det innebära att en sedan många år anställd lärare blir mentor åt en nyanställd som har högre lön än sin mentor. Samtidigt håller man igen lönerna för erfarna kunniga lärare med lång utbildning och erfarenhet. Detta gynnar inte läraryrkets attraktivitet. Unga lärare synar snart det reaktiva systemet som inom kort kommer att missgynna dem själva när de märker att ingångslönen och de erfarna kollegornas löner i stort sett är de samma! Med denna lönepolitik förvärrar kommunerna skolans redan besvärliga rekryteringsläge där stora pensionsavgångar står för dörren.

Sveriges kommuner och landsting, SKL, har med största tydlighet uppmanat kommunerna att öka läraryrkets attraktivitet genom radikalt höjda löner, anpassade till svårighetsgrad, utbildning och samhällsvärde. Ett sammanhållet löne- och utvecklingssystem för lärare ligger också inbakat i det senaste kollektivavtalet som är slutet mellan SKL och lärarna.

Alla barn och ungdomar ska ha tillgång till en likvärdig utbildning oberoende av kön, geografisk hemvist, sociala och ekonomiska förhållanden. För att uppfylla detta löfte måste kommunen satsa på läraryrkets attraktionskraft.

Hälsinglands lärare förväntar sig tydliga besked såväl i år som de kommande åren: på vilket sätt kommer hälsingekommunerna verka för era medborgares barns likvärdiga möjligheter att gå i bra skolor med lärare som har rätt utbildning och rätt förutsättningar?  

För Lärarnas riksförbund:

Tomas Hellberg

ombud för Lärarnas riksförbund i Ovanåker

Jan-Olof Blomberg

ombud för Lärarnas riksförbund i Bollnäs

Björn Brolund

ombud för Lärarnas riksförbund i Hudiksvall

Johan Rytters

ombud för Lärarnas riksförbund i Hälsinglands utbildningsförbund

Katarina Reineck

förbundsstyrelseledamot LR

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons