Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör fler studiebesök, Lönnbark

Jag skrev (19/12) under rubriken Bojkotta ny hälsocentral i Bollnäs och i dag uppger två chefer – varför ska det förresten heta chefer och inte ansvariga i landstingets befattningsnomenklatur (?) – att en "bedömning" lett till etablerandet av en ny hälsocentral i Bollnäs.

Annons

Att resultatet av denna bedömning inte delas av stora delar av befolkningen i Bollnäs vittnar bland annat de insändare som förekommer i ärendet, samt för egen del, de mejl och telefonsamtal som kommit mig till del.

Men det är inte det som utgör kärnan i detta ärende, det är hur beslutet kommit till och framför allt vad beslutsunderlaget innefattar. En bedömning, som enligt ansvariga i ärendet uttrycker sig, måste väl i rimlighetens namn innefatta både behovsanalys och ekonomiska förutsättningar innan beslut fattas. Vilket även efterfrågats i min insändare men som ni undviker att svara på. Så vänligen, visa oss skattebetalare/landstingsfinansiärer såväl ekonomiskt som övrigt beslutsunderlag!

En ytterligare fråga måste ställas: Hur kan man från landstingets sida besluta om öppnandet av en ny hälsocentral utan att läkarbemanningen på denna är klar? Ni skriver ju själva "rekryteringen till den nya hälsocentralen är snart klar". När blir den klar och om så inte är fallet, vad gör ni då? Dags för nya kostnadskrävande stafettläkare?

Er/landstingets handläggning av den här etableringen visar uppenbarligen på stora brister både avseende ärendets handläggning och ekonomiskt ansvar.

Landstingsdirektör Lönnbark hänvisar ofta till sina studiebesök hos svenska industriföretag där han tagit del av främst logistik- och produktionsteknik.

Med hänsyn till här aktuellt ärende, rekommenderas Lönnbark ta del av hur styrelsen i de företag han besökt arbetar och applicerar detta i landstingets verksamheter. Det näringsliv Lönnbark besökt kräver betydligt mer än bara bedömningar inför beslutsfattande.

Jan Bergstrand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons