Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Godisköp försenar på biografen

Juldagen bestämde vi oss för att gå på bio här i Söderhamn, film ska ju ses på biograf sägs det. Svea bio skulle ge Mammas pojkar, en komedi.

Annons

Vi köpte biljetter på nätet, föreställningen skulle börja 17.30, vi åkte dit i god tid, kön var lång. Efter ett tag spreds det i kön att om man köpt biljetter och betalat via nätet kunde man gå fram och gå före, vilket vi då gjorde, och intog våra platser.

Vi väntade och väntade, när det gått 30 minuter var mitt tålamod slut. Jag gick ut och krävde att biljetterna skulle återköpas, vilket inte var möjligt enligt biljettförsäljaren. Så började då till slut föreställningen 37–38 min försenad!

Ska verkligen biobesökare behandlas på detta sätt? Det verkar vara viktigare att sälja popcorn, godis och läsk än att visa filmen!

Vi kommer dock aldrig mer att besöka en biograf som föredrar att sälja godis i stället för att visa film.

Vad vi tyckte om filmen? Stämningen var ju inte på topp, så på en femgradig skala kanske vi kommer upp till knappt ett poäng. Kanske betyget blivit högre om allt hade varit som det skulle.

En mycket besviken biobesökare.

Svea Bio svarar: Vi är glada för att vårt utbud lockar intresserade besökare till den lokala biografen. Vi erbjuder alla möjlighet att köpa biljetter via nätet för att underlätta eventuella köer. Förseningen kan vara en del av biobesöket! Trots att man kan köpa biljetter på nätet och i kassan 45 minuter innan föreställningen (ibland tidigare) så väljer flertalet besökarna att komma 15–20 minuter innan förställningens början, vilket skapar detta överdrag.

Naturligtvis hade den anonyme insändare kunnat lämna tillbaka biljetterna innan föreställningens början. 

Någon sådan fråga fick aldrig personalen på biografen.

Välkomna att trivas i kön till en film som även andra väljer.

Carl Stefan Rydén, programansvarig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons