Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glorifierar den miljöfarligaste av alla

Sören Molander i en replik till Kjell Söderlund (18/8):

Annons

Söderlund fortsätter med en dåres envishet att förtala den miljövänliga vindkraften med en räcka av mer eller mindre påhittade argument och i stället glorifiera den miljöfarligaste elproducenten av alla, nämligen kärnkraften.

Stamnätet behöver inte byggas ut för efterhand som kärnkraften avvecklas och vattenkraften minskar sin produktion så tar vindkraften över stamnätets kapacitet. Stamnätet räcker ju till dags dato, eller hur? Inget energislag har så stora bidrag från samhället som kärnkraften och ändå säger kärnkraftsinspektionen att pengar inte finns avsatta i tillräcklig mängd för destruktion av kärnavfallet.

Vinden är gratis energi och absolut miljövänlig, den levereras dessutom gratis till alla vindkraftverk.

Vattenkraftsutbyggnaden i Sverige är med säkerhet Europas största miljöskandal genom alla tider med hundratals mil torrlagda älvfåror, utplånat djurliv och biotop samt fördärvande av mänskors utkomst och hem. Sverige är direkt ansvarig för att ett flertal laxfiskarter är utrotningshotade i Bottenhavet, Bottenviken och Östersjön. Ett stort antal mindre vattenkraftverk kan i dag avvecklas så att vandringsvägarna för lekmogen fisk återigen får tillträde till sina reproduktionsplatser utan att samhället lider brist på elström. Reglerkraft är också ett falskt ord för desto fler vindkraftverk vi bygger desto mer vatten spar vi i magasinen.

Att satsa på bränsleceller för driften av mobila fordon, det vill säga produktion av vätgas, där delar jag helt din åsikt. Men för att producera vätgas krävs än billigare elström, än vad vi har, så därför: Satsa än mer på vindkraften!

Sören Molander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons