Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte ert förflutna

Annons

Vänsterpartiet har ett mycket mörkt förflutet i svensk politik. Partiet var till och med formellt en del av det Sovjetiska kommunistpartiet och när vi andra stod upp och kämpade för de forna östländernas frihet så stod VPK på sovjetledarnas sida. Det var också därför som vänsterpartisterna inte fick sitta med i alla utskott i riksdagen eftersom man helt enkelt inte betraktades som rumsrent när det gällde demokrati och säkerhetsfrågor. Om detta skriver inte Daniel Pettersson ett ljud i sin insändare riktad till mig. Inte för att han skäms över Vänsterpartiets förflutna eller för att han vill göra upp med sitt kommunistiska arv utan för att det skulle vara fel på min världsbild. Jag kan lugna Daniel Pettersson. Det är inte min världsbild det är fel på utan det är Vänsterpartiet som måste göra upp med sitt mörka förflutna.

Var var Daniel Pettersson måndag den 15/8? Då stod tusentals svenskar tillsammans med statsminister Fredrik Reinfeldt på Norrmalmstorg för att fira 20-årsminnet av de baltiska ländernas frigörelse från dåvarande Sovjetunionen i det 80:e måndagsmötet. En frigörelse som beklagades av Vänsterpartiet och som även Socialdemokraterna har en mycket, mycket mörk historia kring. I de svenska skolböckerna fanns inte en rad om länderna Estland, Lettland och Litauen och baltutlämningen är fortfarande en skamfläck i svensk historia. Om detta skriver inte Daniel Pettersson.

Vänsterpartiet vill förstatliga stora delar av det svenska näringslivet och ledande företrädare för partiet kallar sig alltså fortfarande mellan skål och vägg för kommunister. Ulla Andersson, Vänsterpartiets riksdagsledamot från Gävleborg, kallade sig så sent som för något år sedan kommunist i Gefle Dagblad enligt ledarsidan i samma tidning. Är det att göra upp med sitt förflutna?

Daniel Pettersson, ni i Vänsterpartiet har en mycket mörk bakgrund när det gäller er inställning till fri företagsamhet, mänskliga fri- och rättigheter och svenska fria medier. Ni har aktivt röstat emot eller arbetat politiskt emot just fria medier i Sverige och därför är det också logiskt att ni skriver debattartiklar om att det räcker med de statliga medierna i länet. Det är också en del av Vänsterpartiets mörka historia. Gör upp med ert förflutna Daniel Pettersson.

Lars Beckman (M)

riksdagsledamot Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons