Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glögg och isbana på torget

Jag undrar, när är Bollnäs begravning tro? Flanerar man på gågatan en kväll efter klockan 19 så tror man att man hamnat i den där tv-serien där de vaknade på morgonen och alla var borta på grund av någon farsot.

Annons

Vill man ta sig en kopp kaffe – glöm det – allt är stängt. Brukar promenera på kvällarna gågatan fram med mina hundar och titta på den nästan ickeexisterande julskyltningen. Jag ställer mig frågan – har våra köpmän också gett upp precis som vi arbetslösa.

Det finns en optiker och en frisör på Långgatan som har förstått att skapa lite julstämning i sina fönster så att man kan njuta, men resten då? Någon har presterat att hänga upp två tofsar med glitter i ett snöre och för att inte tala om de butiker som inte ens gör sig omaket att ha belysning i skyltfönstret så man ser vad de säljer.

Varför gör inte köpmannaföreningen något extra för till exempel barnen? Spola en isbana på vårt så kallade torg! Låt bandyn, hockeyn, konståkningen curlingen eller vad som helst visa upp sig. Bjud in skoterklubbarna att visa sina maskiner så får vi ut gubbarna också. Ta hit en kör som sjunger julsånger bjud Bollnäsborna på kaffe, glögg och pepparkakor. Jag har en aldrig sinande källa att ösa ur för att göra kommuninvånarna lite glada. För vi behöver bli glada nu i vintermörkret.

Vi behöver få mötas utanför hemmets väggar, träffa andra människor, umgås, skratta, njuta av vår vinter och vad härligt det vore att då få se en liten isprinsessa eller knattelaget i bandy/hockey krabba runt på isen samtidigt som vi njuter av en kopp kaffe/glögg och umgås.

Låt oss få Bollnäs tillbaka till livet på det ena eller andra sättet.

Käringen med hundarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons