Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge besked om Östernäs

I en artikel om timmerterminal och Östernäsområdet uttryckte vi för en tid sedan våra åsikter: ”Nu har Nydanarna tillsammans med Socialradikala Demokraterna, SRD, dragit i handbromsen och kastat grus i maskineriet”.

Annons

Men nej, så är det absolut inte enligt den ”talesman” för alla dessa partier – Moderaterna, Centern, Folkpartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och SRD och i ilska svarar han: ”Sluta klaga, sluta sprida falska rykten…?”

Det var tydligen en mycket öm tå vi trampade på. Vi är fullt medvetna om vad MP vill med Östernäs, men det är inte speciellt intressant i sammanhanget eftersom ni är många som ska vara överens.

Vi skriver att denna väntan på en ny timmeromlastningsplats kan bli lång samt att denna inställning kan skjuta på planerna att utveckla Östernäsområdet.

Vi är positiva till en timmerterminal på Bränta och en utveckling av bioenergin men vi vill gärna få klara besked hur detta ska finansieras. Under tiden kan vi tänka vidare på tillfälliga respektive permanenta terminaler – gärna finansierade av Trätåg, på andra ställen i kommunen. Varför exempelvis inte på Kläppa där Trätåg föreslagit?

Vi tre menar att politiker inte bara kan vänta och vänta – prata och prata men inte få något gjort. Nydanarna, SRD och MP genom Laszlo G verkar inte dela denna uppfattning.

Vi avslutade vår förra artikel med en uppmaning: Vill inte Nydanarna och SRD ha ett handelsområde på Östernäs, så säg det då.

Vi har inte blivit särskilt mycket klokare efter talesmannen Gönczis artikel. Står verkligen alla partier i Nydanarna och SRD bakom denna negativa uppfattning talesmannen uttrycker angående ett handelsområde på Östernäs?

Nu frågar vi talesmannen för MP och övriga talesmän/kvinnor för Nydanarna och SRD följande frågor och ber om svar:

• Vill ni ha ett handelsområde på Östernäs?

• Hur många år till ska Ljusdalsborna enligt er uppfattning få stå ut med en timmeromlastning mitt inne i Ljusdal och hur länge ska därmed en våt filt läggas över denna del av stadsplaneringen?

• Vad säger ni om en betongpark (så kallad skatepark) på Östernäs?

Stina Michelsson (S)

Anne Hamrén (S)

Leif Persson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons