Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge barnen rätt resurser

Tankar och funderingar runt debattartikeln om skolan i Bollnäs kommun. Alla besparingar inom skolan ger inte bättre resultat i betygen hos eleverna.

Annons

Här sitter en elev som inte tänker söka sin utbildning på grund av alla besparingar och nedskärningar inom verksamheten. Hur känns detta i barn- och utbildningsnämnden, BUN?

Alla barn och ungdomar är inte stöpta i samma form, utan en del kanske vill ha lite längre tid på sig att lära sig läsa, skriva eller ett annat språk och man behöver inte ha dyslexi eller bokstavsdiagnoser för detta.

Låt skolan få ha sina resurslärare och extralärare för att alla barn och ungdomar ska kunna hinna med.Sluta lägg ut pengar på utredningar här och där!

Detta ska göras när alla andra resurser är tömda runt individen och börja med lugn och ro i skolan, för att barn och ungdomar ska få bli sedda och hörda.

Lärarbrist? Omplacera och fördela vid olika skolor. Är det brist på stora Granbergsskolan får väl en lärare från Kilafors skola träda in och försök börja samarbeta i denna kommun.

Låt barnen och ungdomarna och lärarna få arbetsro!

Yvonne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons