Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galen EU-organisation

Kära snusare som röstade ja till EU i folkomröstningen och på andra EU-kramande partier i riksdagsvalen därefter. I dag stiftar EU 80 procent av våra lagar.

Annons

Då vi gick in i EU gavs löftet att EU endast skulle ha övergripande makt över tre områden. Det var bland annat gränsöverskridande brottslighet och miljö.

Man skulle inte lägga sig i lagstiftningen beträffande mindre omfattande områden som bäst kunde lösas av medlemsländerna själva.

Men så har det inte blivit. Med lite efterforskning skulle jag kunna räkna upp många lagstiftningsbeslut som man lovade skulle lösas lokalt. Det senaste är att EU-kommissionen vill tvinga Sverige att tillåta användningen av kvicksilver som är totalförbjudet i Sverige. Det hela är helt absurt.

Nu finns det snart inget område där inte EU utfärdar direktiv som sedan blir lag i Sverige. Snuset har ett undantag i EU:s regelverk, men nu har byråkraterna i Bryssel hittat ett kryphål i undantaget. Att snuset får tillverkas och säljas i Sverige har man lovat, men nu vill man komma åt undantaget genom att förbjuda vissa ingredienser i snuset. Så nu kommer snuset inte längre att vara snus utan dessa ingredienser om EU får igenom de nya bestämmelserna.

Så än en gång kära snusare som hjälpte till att rösta in Sverige i EU. Ni hjälpte till att göra Sverige till en marionettstat från att ha varit en av de främsta demokratierna i världen utan att ni det minsta förstod vad som komma skulle.

Det är i det lilla man kan se det stora. EU är en odemokratisk organisation som inskränker demokratin i medlemsstaterna. Snusfrågan är en mycket liten fråga men en fråga som alla kan sätta sig in i. De flesta frågorna som EU beslutar är stora och oöverblickbara för den lilla människan. Men nu har snusfrågan dykt upp som den lilla människan kan överblicka.

Snusfrågan får nu tjäna som illustration till hur EU arbetar. Nu kommer Sverige att tvingas försvara förbudet mot kvicksilver. Vi lever i en galen EU-organisation.

Andy Pallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons