Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full anarki råder på Ica Kvantum i Bollnäs

Folk är oerhört nonchalanta och lata när de inte kan fatta att man ställer tillbaka sakerna där man tog dem, skriver Lena Sjööns.

Annons

Det finns en form av äkta anarki i vårt land, för att inte säga i vår vackra stad. Anarkin råder till fullo på Ica Kvantum i Bollnäs. Inte nog med att folk kör hej vilt på parkeringen! Man riskerar ständigt att möta shoppande människor, ivrigt sökande efter en lucka så nära butiken som möjligt, glatt rattande och mötande ifrån fel håll! Hur svårt kan det vara att åka åt rätt håll? Pilar eller inte, det verkar kvitta.

Väl inne i entrén möts man av ett bra system med de mindre vagnarna i vilka man kan sätta två korgar, fint uppställda där de ska vara (om man kommer klockan 07:00 vill säja) och med en stor skylt som vänligt uppmanar kunderna att ställa tillbaka vagnar och korgar där man tog dem. Gör man det då? Nä, självklart inte! Jag skulle säga att 99 av 100 lämnar vagnarna inne i butiken i en enda röra, till förtret för personalen som får ägna en stor del av sin arbetstid till att rätta till det stora kaoset. Dessutom är det förstås en betydande risk att man snubblar över nämnda korgar vid en eventuell brand.

Vad jag egentligen vill säga är att folk är oerhört nonchalanta och lata när de inte kan fatta att man ställer tillbaka sakerna där man tog dem! Kan inte Ica införa samma system som med kundvagnarna, att man får stoppa i en femma eller tia, möjligen en plastgrej som finns att tillgå i butiken, även med "småvagnarna"? Då ska vi nog kunna se ett resultat! För lat eller ej, men en femma lämnar man inte åt sitt öde. Då ställer man nog vagnen där den ska vara.

Allt enligt den stora skylt som upplyser om just detta. Skärpning kunder!

Lena Sjööns

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons