Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidstänk i Bollnäs

Grattis Bollnäs! Nu i dagarna sätter sig kommuntjänstemän och föreningsrepresentanter ner för att i gångsätta arbetet med att bygga en evenemangshall där bland annat en bandyhall ska inrymmas. Ett framtidsinriktat initiativ.

Annons

Bollnäs har även tidigare visat framtidskraft genom byggandet av ett jättefint kulturhus. Här har man förstått vikten av stödja kulturen.

Bollnäs har förstått vikten av att skapa attraktioner som kan locka till inflyttning.

Vård, skola och omsorg är viktiga hörnstolpar i kommunernas verksamhet. Men det måste till något mer för att locka inflyttare. Det har Bollnäs kommun förstått.

Här i Söderhamn har man valt en förvaltande attityd. Visserligen har man försökt att göra staden till skärgårdsstad. Men det har solkats ner ordentligt av ett flertal utsläpp av talloljor. I hamninloppet till stan ligger ett till hälften nedsjunket båtvrak Ariel, även kallat M/S Ståhl i folkmun som kommunens tjänstemän jobbat att få bort i flera år men hittills misslyckats med trots återkommande löften om motsatsen.

Jag tror dock att kommunens politiker börjar dra öronen åt sig efter alla insändare bland annat från företagare som reagerat på kommunens behandling av hallfrågan. Om vi inte satsar på något attraktivt för att locka inflyttare kan det även bli svårt att få kompetent arbetskraft till stan. I förlängningen kan företag börja flytta ut.

Framtidsinriktad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons