Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsätt granska!

Det är positivt att HT startat den nya aktiviteten "granskning". Första objektet att genomgripande syna var Pär Johansson.

Annons

Vad granskarna med kritisk ton velat skapa för opinion är svårt att förstå. Vad man lyckats med är ju att berätta historien om hur en man med vision lyckats ge begreppet Glada Hudik ovärderlig glans och spridning. Han började lansera sin idé i motvind och motström. Kommunen var oförstående och njugg och han fick många gånger öppna sin egen tunna portmonnä för att måna om sina adepter. Många insändare, som såg möjligheten i hans idé, vädjade om förståelse och stöd för hans projekt. Han brottade sig igenom motståndet med god hjälp av Olle Hillström och till sist bröts isen. För den lön han får från kommunen har han med hårt arbete och engagemang byggt upp och fortsätter bygga det sanslöst sagolika reklamprojekt för Hudiksvall, som alla landets kommuner skulle ha välkomnat med öppna armar för egen del, men nu med avund får bevittna. Han har ofattbart lyckats skaffa sponsorer i stor omfattning, som direkt stöder projektet och indirekt gynnar Hudiksvall. Hans idé och vision har slagit knock på Sverige. Det är han, som tagit fram ett metodtänkande för mänsklig värdighet, som först gynnat Hudiksvall och skapat ett gladare och stoltare Hudik. Nu sprider och saluför han detta till andra kommuner, institutioner och företag. Det är hans verksamhet och har inget med kommunen att göra. Den kan bara gotta sig. Här sköter han för sin lön den lokala omsorgsverksamheten i Glada Hudik till kommunledningens stora tillfredsställelse. Denna granskning har alltså givit ett mycket positivt resultat. Vi ska önska Pär lycka till och hoppas att han stannar här. Vi ska vara glada och tacksamma och uppmuntra visionärer och entreprenörer. Utan sådana hade vi inte haft Hiab, Sunfab, Huddig eller Voith och inte heller alla andra utvecklingsfrämjande företag. Pär Johansson har inte kostat oss några skattepengar. Tvärtom.

Men fortsätt granska! Ett tips! Den högst uppsatte tjänstemannen i landstinget har kostat oss många miljoner av skattepengar bara i lön. Lägg därtill alla miljoner i konsultarvoden, som han godkänt. Granska vad vi i Glada Hudik och hela Gävleborg fått för det. Lyssna med alla verksamhetsgrenar i sjukvården. Granska politikernas roll!

Jarl Karén

Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons