Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan i Söderhamn är lågt prioriterad, tyvärr!

/

Apropå signaturen Ulla, barnskötare (Insänt 10/8) med rubriken Besviken på våra politiker i Söderhamn, skriver Anders Ramstrand (KD) ett svar:

Annons

Tack för din insändare. Jag håller verkligen med i det du skriver. Jag är själv politiker, men jag tar inte åt mig av din kritik. Jag tycker det är högst anmärkningsvärt att ingen hänsyn tas till arbetsmiljön, både för barn och för vuxna på förskolan i Söderhamn, och att ”politiker” inte lyssnar på dem som arbetar inom verksamheten.

Inför valet 2014 frågade jag barnfamiljer på stan vilket den enskilt viktigaste fråga för dem som barnfamiljer var. Förskolan och dess stora grupper, var det vanligaste svaret. Jag frågade också förskolepersonal som genomgående tyckte att en 20-regel kunde vara bättre än 15-timmar men att någon form av begränsning måste återinföras. Jag lovade att arbeta för det. Tyvärr röstades KD:s motion om 20-timmarsregel ner. KD Söderhamn har även skrivit en motion, som också bifölls med en röst marginal ... att arbetsmiljön, främst med tanke på ljudnivån, ska undersökas och att relevanta åtgärder ska göras för att förbättra arbetsmiljön. Den bifölls i augusti 2017, men ännu har mig veterligen inget gjorts i detta avseende.

Förskolan är lågt prioriterad i Söderhamn, tyvärr! Enligt statistik från Skolverket lägger Söderhamns kommun 11 500 kronor mindre per barn och år på förskolan än andra jämförbara kommuner. Detta måste vi ändra på. Förskolan måste prioriteras högre! Välj rätt politiker 9 september, välj politiker som värnar om våra barn deras framtid, välj politiker som lyssnar på er i förskolans verklighet.

Anders Ramstrand (KD)

kommunpolitiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons