Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förödande effekter

Svar till Margareta B Kjellin (10/1).

Att värna individens frihet är inte fel. Men att med utgångspunkt att ”hungriga vargar jagar bäst” så måste man få fråga sig hur Margareta (M) och alliansen tänker!

Annons

Att förklara att arbetslöshetskassan är ”bidrag”! Att förklara att sjukförsäkringen är ”bidrag”!

Detta tycker jag att Margareta är oss svar skyldig.

Alliansens retorik snubblar plötsligt. De säger att det värnar den svenska modellen? Men agerar helt tvärtom. Jag är övertygad om att alla vi som har bekant eller varit i situationen sjuk eller arbetslös tycker att det är ett hån när Margareta och övriga ger uttryck för sin syn på människan.

När regeringen gjort förändringar i dessa system så har socialbidragen ökat! Ja vad ska man säga? På ett mänskligt plan så är det förnedrande! På ett teoretiskt plan så har kostnader överförts från staten till kommunen, detta drabbar den övriga kommunala verksamheten som vård, skola och omsorg!

Nej du Margareta med era visioner att skapa ökade klyftor och dra isär samhället utan att det ska höras så måste du/ni byta retorik.

Att jobba eller ha sysselsättning där man kan bidra till det goda samhällets framväxt är helt rätt! Men med er så kallade arbetslinje så blir effekterna förödande.

Per Svedberg (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons