Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlåt, Hemköp och Lena

Det är med fasa jag läser i HT (23/8) att jag skrämt slaget ur Hemköps grannar. Det verkar vara på det viset att den intervjuade, vars barnbarn leker någon meter bakom Hemköp, finner mina nattliga eskapader skrämmande, till och med mer skrämmande än de uppskattningsvis 500–1 000 ”normala” besökarna butiken har under dagen.

Annons

Om det annars är så att, för henne okända, människor ”känns otryggt” förvånar det mig att man väljer att bosätta sig centralt bredvid en butik över huvud taget. Eller var det kanske en missuppfattning av denna annars så objektiva artikel?

Anledningen att jag valt att besöka containern är just den att det, i väl förslutna sopsäckar, dagligen slängs matvaror som inte ens passerat sitt bäst-före-datum, och min ekonomi som statligt anställd inom vården är rätt knaper, då vi i dagens ”materiellt välbärgade” värld inte prioriterar yrken som ej genererar pengar.

Slutsatsen jag kan dra, efter vad jag sett, är att sopdykning blir allt vanligare därför att butikerna slänger mer och mer av fullgod mat. I en värld där global uppvärmning och svält är ett stort problem finner jag detta fenomen bra mycket mer skrämmande än några personer som intresserar sig för innehållet i en container.

I onsdags var jag och hämtade/stal en full säck med bröd, som Hemköp dagligen berikar containern med, i denna låg det bröd i 30-kronorsklassen som går ut först i morgon, två dagar efter. Någon månad tidigare fann jag tre säckar med kaffe, på vilket det enda felet var att personalen hade punkterat alla vakuumförslutningar. Under vintern finns det även helt felfria, även de väl förslutna, kött- och mejeriprodukter med flera dagar kvar på datumet. En hel del av detta ligger i min frys, och om Hemköp vill ha sin egendom tillbaka, kanske för att ge till någon de finner mer behövande eller möjligtvis rea ut, så får de säga till.

PS: Av ren nyfikenhet undrar jag vad som hände efter att ”grannen” fann två människoögon stirrandes ut från containern? Slog hon bara igen locket och gick därifrån eller förekom någon dialog? (Det var för övrigt inte mig det gällde, då jag anser min ”dumpstringsteknik” vara mer förfinad än så)

Med vänlig hälsning

Tjuven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons