Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbjud riskbolag att bedriva vård

Jag tycker att vårdbolaget Carema bedriver slavhandel med vårdbehövande äldre människor.

Annons

Carema bedriver slavhandel med den personal som ska utföra det praktiska arbetet genom timanställningar och korta vikariat. Kommunerna kan inte skriva avtal som beskriver begreppet kvalitet och hur det ska tolkas. Kommunens tillsyn sköts av tjänstemän som i förväg meddelar att de kommer samtidigt som de saknar verktyg för att med omedelbar verkan besluta om förändring. När det ser ut på detta sätt är min slutsats att skattefinansierad vård- och äldreomsorg inte ska överlämnas till riskkapitalbolag vars ägares intresse endast är att föra snabba vinster. Förbjud detta otyg.

Jag ifrågasätter förmågan hos kommunens tjänstemäns att kontrollera kvalitén hos alla dessa privata vårdbolag. Har förmågan och rätten att fatta snabba beslut varit tillräcklig hade inte alla dessa vårdtagare behövt utsättas för denna förnedrande omsorg. Då hade inte personalen behövt vara rädd för att påtala alla dessa brister som nu redovisats i flera media.

Var det fel på den på den omsorg som tidigare var organiserad av kommunen där full insyn från medborgarna fanns? Där de anställda hade fullt meddelarskydd? Där intern kritik kunde göras utan risk för avsked eller sämre anställningsförhållande? Jag bara väntar på när den borgerliga delen av vårt samhälle ska börja tala om ättestupan. Den är ju mer eller mindre införd för långtidssjuka och långtidsarbetslösa.

Kurt Söderberg, Kåsjö Klacken, Järvsö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons