Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folk går inte på billiga debattknep

"Genom sig själv tar man lätt fel på andra", är ett uttryck jag kommer att tänka på när jag läser såväl Bosse Hedins, Stina Michelsons och Anne Erikssons insändare angående Hantverkargården, liksom insändaren om "semesterstoppet" från Örjan Fridner och Anneli Wallberg, samtliga socialdemokrater.

Annons

Hedin och Fridner är duktiga på att svärta ner andra och samtidigt själva ta på sig änglavingarna kan man konstatera. Jag tror dessvärre att de underskattar läsarna grovt när de tror att folk går på billiga debattknep.

Jag föreslår att Bosse Hedin läser kommentarerna till sin insändare på nätet. Där får han reda på av de anställda själva att de inte alls är överens, i synnerhet inte med Hedin, Michelson och Eriksson. Hela det resonemang som Hedin med flera bygger insändaren på, faller därmed platt till marken. Varför Hedin & Co så flagrant försöker vilseleda allmänheten måste de själva svara på.

Fridner och Wallberg påstår i sin insändare rakt ut att förvaltningsledningen vill ta bort semesterrätten för de anställda. Man tar sig för pannan! Fridner borde ha läst Sven Holmbergs insändarsvar för en tid sedan ett par gånger till, innan han totade ihop sin nya drapa. Då kunde han besparat sig de värsta pinsamheterna. Holmberg klargjorde hur omdömeslöst och destruktivt omsorgsnämndens ordförande agerat på Fridners uppdrag. Vidare att alla anställda har rätt till semester, men också att verksamheten måste bemannas även om Fridner tycker att alla ska ha semester under både jul och nyår. Vad än Fridner fått för sig, önskar inte förvaltningsledningen plåga sina anställda. En respekterad och erfaren före detta chef som Holmberg, skulle Fridner ha nytta av att lyssna på.

Ledartrojkan Fridner, Hedin och Bäckman i det lokala S-partiet visar i sina artiklar tydliga tecken på desperation för det politiska kaos man ställt till efter senaste valet, samt att de oroas djupt av sin egen oförmåga att manövrera sig ur eländet. De isolerar sig själva alltmera i Ljusdalspolitiken. Nu gäller att rädda vad som räddas kan av politisk prestige fram till nästa val.

"När argumenten tryter, höj rösten" är en taktik som Fridner använt åtskilliga gånger förr, med samma usla resultat då som nu.

En sak är klar, kommunen far illa av det som pågår. Den ena frågan efter den andra körs i diket. Ledartrojkan i S har huvudansvaret. De har hittills inte förmått axla det. Frågan är väl om det alls kommer att ske?

Björn Brink (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons