Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler åker buss nu

Svar till Undrande Birgitta (16/11).
Det är svårt att blunda för fakta Birgitta, men det är faktiskt så att bussresandet har ökat på ett fantastiskt sätt i Söderhamn sedan den 21 augusti då vi införde stadstrafiken.

Annons

I oktober hade stadstrafiken i Hudiksvalls 45 869 resor och i Bollnäs hade man 35 968 resor.

Vad hade då Söderhamn? Jo, hela 46 433 resor och ja, jag tycker faktiskt att det är en lyckad satsning.

Jag vet att Söderhamn är en stad som i framtiden bör utveckla sin kollektivtrafik ännu mer för att hänga med i utvecklingen gentemot andra kommuner och det gör vi genom att vara offensiv och våga satsa.

Införandet av stadstrafik samtidigt som att ge ungdomar mellan 7 och 19 år ett ungdomskort för att kunna åka buss är enligt mig positivt, och ett gott betyg för Söderhamns politiker som visar framåtanda.

Det är viktigt att vi alla medborgare i Söderhamn tänker positivt, pratar gott om kommunen och visar framtidstro för att vi ska få det rykte Söderhamn förtjänar.

Fakta är också att andra kommuner i länet, och kommuner utanför vår länsgräns tittar på hur vi gjort för att utveckla stadstrafiken så positivt.

Man ser Söderhamn som en satsande kollektivtrafikskommun och det är positivt för oss och återigen, det är en lyckad satsning.

Jag hoppas, Birgitta, att vi ses på bussen framöver!

Johnny Olofsson

infrastrukturplanerare, Söderhamns kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons