Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Feltänk om skolorna

Att lägga ner Sörängs skola av ekonomiska skäl måste vara att tänka fel.

Annons

Det måste vara fel att splittra och flytta harmoniska barn, i en levande landsbygd, och skicka dem på olika håll, möjligtvis till olika kommuner för att gå i skola. Det måste vara fel. Våra barn är det viktigaste vi har och vi är skyldiga att ge dem den bästa tänkbara start i livet och ge dem en trygg start i skolan, förälder som politiker.

De pengar som man eventuellt kan spara genom att lägga ner Sörängs skola står inte alls i paritet till alla de kostnader som kan komma att bli resultatet att flytta barnen som i dag har, och ska ha, Söräng som skola. Det räcker med att ett eller två barn far illa av en sådan splittring så har den skadan tusenfalt överstigit den eventuella ekonomiska besparingar som gjorts.

För en kommun som Bollnäs måste det vara jätteviktigt att ha en levande landsbygd. Vad kan vara viktigare att än att satsa på vårt viktigaste humankapital, våra barn, samt en levande landsbygd, de två hör ihop, de två går hand i hand. Flytta inte våra barn och bussa dem till olika skolor i olika kommuner, bara tanken är overklig och får inte hända.

Det kommer att skapa en osäkerhet hos våra barn i Sörängs skola som inte går att uppskatta i pengar. Detta gäller naturligtvis inte bara Sörängs skola utan också andra välskötta skolor på vår landsbygd runt Bollnäs.

Det har visat sig om och om igen, de kommuner som valt att bussa sitt viktigaste humankapital, våra barn, till centralorter för att gå i skola, också startat nedläggningen av sin landsbygd, har Bollnäs verkligen råd att starta denna process. Vi föräldrar får inte stå maktlösa inför politikers suveränitet, ni får inte bara köra över oss, det är en gången tid då så fick ske.

Kära politiker, har ni inte barn och kan ni inte sätta er in i vår situation? Är det bara pengar som gäller? Den besparing ni eventuellt tror er kunna göra kommer att göras på en bekostnad av en utarmad landsbygd och människor som tappar sitt förtroende för er. Tänk på barnen, i morgon skall dessa barn ta hand om de som fattar dagens beslut!

Sandra Williamsson Zetterqvist

mamma till två pojkar på Sörängs skola och förskola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons