Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fas 3 ska ge meriter

Svar till Fas 3:are (9/11).
Jobb- och utvecklingsgarantin är ett program som omfattar tre faser. Den som varit arbetslös mer än 450 dagar befinner sig i fas 3.

Annons

Snittiden i arbetslöshet bland de som befinner sig i fas 3 är cirka åtta av de senaste tio åren. Syftet med jobb- och utvecklingsgarantins fas 3 är att fungera som en möjlig övergång till arbete genom att ge nya erfarenheter, meriter och referenser.

Arbetsförmedlingen strävar efter att hitta arbetsplatser som kan ge dessa erfarenheter till personer som deltar i fas 3. Av det skälet så har vi ställt ett antal krav på de företag och organisationer som anordnar fas 3 platser.

Vi har följt upp varje anordnare av fas 3 inom mitt ansvarsområde, vilket är kommunerna Bollnäs och Ovanåker. Resultatet visar att alla följer de riktlinjer som finns men om du har en annan uppfattning är det viktigt att få vetskap om vilken arbetsplats det är.

Syftet med jobbpraktik är att den ska fungera både som yrkesvägledning och ge ny erfarenhet och kunskap. Du breddar ditt nätverk, behåller kontakten med arbetslivet och får nya referenser att använda i jobbsökandet. Vad gäller praktikplatser är vår erfarenhet att det ger goda resultat.

Arbetsförmedlingen har en konstant pågående dialog med arbetsmarknadsdepartementet som bland annat innehåller förslag till utveckling av de program vi har att erbjuda. Vi upplever att man tar till sig våra synpunkter, bland annat kan vi numera erbjuda arbetsmarknadsutbildning till dem som deltar i fas 3.

Margareta Mörtsell, arbetsförmedlingschef i Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons