Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fas 3-pengar gick till hyra

Svar till Före detta fas 3:are (20/8).

Skribenten undrar vem som får pengarna för fas 3:aren. Röda Korset är världens största organisation med frivilliga och finns i 187 av 195 länder. Antalet medlemmar är över 97 miljoner, i vårt land cirka 180 000.

Annons

I Hudiksvallsområdet finns fyra rödakorskretsar; Dellen, Enånger, Forsa och Hudiksvall. Arbetet hos oss utförs ideellt av medlemmar och frivilliga. Genom kretsarnas samverkan vet jag att de pengar som skickas till bistånd kommer från insamlingar med bössor, lotterier och försäljning av kläder och bakverk som medlemmar skänkt eller producerat till handelns dagar, julmarknaden och så vidare.

Verksamheten med second handbutiken i Forsa baseras på frivilligarbete. Under en period har en person, genom arbetsförmedlingens försorg, placerats där i fas 3. Ersättningen som Forsakretsen då fick gick till lokalkostnader, fraktkostnader med mera i verksamheten.

Svenska Röda Korset har en central stöd- och serviceorganisation, bland annat för oss lokalt. Den bekostas med de pengar som kommer in genom medlemsavgifterna och den ersätter också de tidigare distriktskontoren.

Syftet med Röda Korsets verksamheter är viktigt och vi arbetar för att värva fler medlemmar och frivilliga, som kan hjälpa oss att ge bistånd till hjälpbehövande nationellt och internationellt!

Kent Jonelind, ordförande i Röda Korset, Hudiksvallskretsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons